TRKAČKI DEBI TOYOTE SUPRE: Predsednik Akio Toyoda nastupio na Nurburgringu!

Na nedavno završenoj trci 24 časa Nurburgringa, po prvi put je nastupila i nova Toyota GR Supra, a jedan od članova posade tokom trke bio je i Akio Toyoda, predsednik Toyota korporacije

Proteklog vikenda održana je još jedna legendarna trka 24 časa, ovaj put na nemačkom Nurburgring Nordschleife, na kojem je učestvovala i Toyota, odnosno njen fabrički tim Gazoo Racing, i to sa dva automobila – potpuno novom GR Suprom kao i Lexusom LC.

Nakon punih 24 časa trkanja, GR Supra je ciljem prošla kao 41. u ukupnom poretku, odnosno treća u svojoj klasi dok je Lexus LC osvojio prvo mesto u klasi, odnosno 54. u ukupnom poretku. Međutim, više od rezultata, bila je zanimljiva činjenica da se za upravljačem GR Supre, našao i izvesni Mr. Morizo.

Ubrzo se ispostavilo da je to zapravo alijas za Akia Toyodu, predsednika Toyota korporacije, kojem ovo inače nije prvi put da nastupa na trkačkim stazama. Toyota je ukupno vozio četiri „stinta“, uključujući i startni, i završni, a sa njim u ekipi bili su i Masahiro Sasaki, Uwe Kleen i Herwig Daenens.

Đorđe Pavićević/TopSpeed