STARTUJE WRC SEZONA: Danas počinje Rallye Monte Carlo (VIDEO)

U Kneževini Monako, tačnije na brdskim putevima u okolini Monte Karla, danas počinje prvi reli WRC sezone 2020, a na testovima juče, već se ističu neki favoriti

Ovogodišnja WRC sezona zvanično startuje danas, prvim brzinskim ispitom Malijai – Puimichel na Rallye Monte Carlo, koji će biti uživo i na TV prenosu, a juče su takmičari imali priliku da isprobaju svoje automobile i spreme podešavanja za ovaj veoma zahtevan reli.

Na tzv. shakedown, najbrži je bio Sebastien Ogier, koji se ove godine nalazi za upravljačem Toyota Yaris WRC, dok je za svega jednu desetinku sporiji bio Thierry Neuville u Hyundai i20. Takođe „novajlija“ u Toyota timu, mladi Elfyn Evans, bio je treći, za 0,6 sekundi zaostatka.

Aktuelni šampion Ott Tanak, koji je iz Toyote prešao u Hyundai, postavio je četvrto vreme, 1,2 sekunde sporije od Ogiera. Kalle Rovanpera, nova mlada nada Toyote bio je sedmi, sa 2,9 sekundi zaostatka dok je legenda WRC-a, Sebastien Loeb, za volanom Hyundai i20, imao 9. vreme koje je 3,3 sekunde sporije.

Watch the 2020 WRC season Kick-Off LIVE!Rally Monte-Carlo LIVE STREAM ►  http://www.wrcplus.com ► Official WRC Website: https://www.wrc.com/► More WRC Videos: https://goo.gl/aRGyeQ► Official WRC Merchandise: https://shop.wrc.com/Subscribe to WRC Youtube: http://goo.gl/W238zWRC on Facebook: https://goo.gl/vR0WnXWRC on Twitter: https://goo.gl/cSzRqUWRC on Instagram: https://goo.gl/YJMj3u#WRC #WRCLive

No, „zagrevanje“ je jedno, a brzinski ispiti na suvim, vlažnim, zaleđenim ili snegom pokrivenim putevima Monaka, nešto sasvim drugo, te ćemo kao i godinama unazad, na prave favorite morati da sačekamo barem do petka, i to popodne, kada po planu treba da se voze SS6, SS7 i SS8 „brzinci“, od ukupno 16 koliko ih ima do nedelje.

Đorđe Pavićević/TopSpeed