ŠTA SE DEŠAVA SA YAMAHOM: Lorenzo testira na staroj M1, Petronas ne učestvuje!?

Iako je planirano da Jorge Lorenzo na Portimao testu dobije aktuelni motocikl, od toga nema ništa, a nejasno je i zašto nema „satelitske“ Petronas ekipe

Danas će se na stazi Algarve/Portimao održati testovi fabričkih i test-vozača MotoGP klase, kao deo priprema za VN Portugala, koja će se održati krajem novembra, a pored fabričkih vozača, koji će koristiti serijske motocikle, test-vozači će dobiti trkačke „mašine“.

Nažalost, ne baš i aktuelne, barem kada je u pitanju Yamaha, te će Jorge Lorenzo voziti prošlogodišnju specifikaciju motocikla, istu onu koju je još početkom godine „testirao“ u Sepangu. Navodno, u Yamahi nisu imali vremena da ovogodišnji motocikl spreme za Portimao, mada je najverovatnije posledica Lorenzoovih nedavnih pregovora sa Ducatijem.

Još neverovatnije zvuči podatak da ekipa koja se nalazi na čelu šampionata i čiji vozač je takođe prvoplasirani, sa najviše pobeda u ovoj sezoni – Petronas Sepang Racing Team (SRT), sa Quartararom i Morbidellijem, uopšte neće učestvovati, te će Francuz i Italijan na Portimao stazi voziti po prvi put tek krajem novembra, poslednju trku sezone.

Đorđe Pavićević/TopSpeed