SMENA GENERACIJA: Novi M3, M4 i M5 CS kao MotoGP Safety Car vozila

Proteklog vikenda startovala je MotoGP sezona trkom na stazi Losail, a zajedno sa njom, debitovala je i nova generacija BMW-ovih M vozila u Safety Car ulozi

Već godinama unazad, navikli smo da je Mercedes „zadužen“ za Formulu 1 što se tiče Safety Car dužnosti (ove godine je tu i Aston Martin), dok je BMW predvodnik MotoGP „čopora“, gde, ironije li, BMW i ne učestvuje.

Na prvoj trci sezone, održanoj juče na stazi Losail, u Kataru, mogli smo videti i nove BMW M modele, i to ne samo M4, koji je najčešće bio u Safety Car ulozi, već i novi M3, kao i M5 CS.

Pored njih, u ulozi Safety Car, ako se to tako može nazvati, zapravo više “vozila” koje će proveravati stazu biće i BMW M 1000 RR motocikl, i to u tradicionalnim BMW M bojama.

U odnosu na serijske modele, MotoGP Safety Car vozila imaju vrlo malo prepravki, uglavnom rotaciona svetla i blinkere, radio-vezu, kao i prekidač za prekid struje u slučaju opasnosti.

Naravno, tu je i sigurnosni “kavez”, tzv. roll-bar, sigurnosni pojasevi u “četiri tačke”, protivpožarni aparat, a kod M4 Competition modela izbačena su i zadnja sedišta.

Đorđe Pavićević/TopSpeed