ROSSI PRELOMIO: VR46 tim od sledeće sezone u MotoGP!

Naredna MotoGP sezona već sada obećava dobru zabavu jer je Valentino Rossi potvrdio da će njegov VR46 tim, koji trenutno nastupa u Moto2 klasi, biti i zvanično u MotoGP kategoriji

Pred četvrtu trku sezone, koja se vozi ovog vikenda u Jerezu, lepe vesti stižu za sve ljubitelje MotoGP, ali i Valentina Rossija. Naime, devetostruki šampion je potvrdio da će naredne sezone njegov VR46 tim i zvanično nastupiti u najsnažnijoj klasi.

Sky Racing VR46 je dobio finansijsku podršku saudijske naftne kompanije Aramco, tako da će u 2022. ući sa dva motocikla, još uvek nepoznatog proizvođača, budući da Rossi trenutno pregovara ne samo sa Yamahom, sa kojom je najduže „u vezi“, već postoji šansa da tu bude i Ducati, Suzuki, pa čak i Aprilia!

Yamaha već ima satelitsku ekipu Petronas, pa je mala verovatnoća da će biti spremni za još jednu ekipu, dok Suzuki već traži partnera za „prateći“ tim, baš kao i Aprilia, koja od naredne sezone nastupa samostalno, bez Gresini ekipe.

Trenutno, Luca Marini, Rossijev polubrat, već vozi za ekipu kojoj je glavni sponzor Sky Racing VR46, ali je u pitanju Avintia koja koristi Ducati motocikl. Da li će Marini i naredne sezone ostati na Ducatiju ili će najverovatnije preći u zvaničnu VR46 ekipu, ostaje da vidimo.

Postoje čak i nagađanja da bi VR46 mogao da napravi dogovor sa Apriliom, te da za nju naredne sezone vozi Andrea Dovizioso, pa čak i sam Rossi, koji je u šali izjavio da, ako i ne produži ugovor sa Petronas SRT Yamahom, uvek ima opciju da pređe u sopstvenu ekipu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed