PUTOVANJE KROZ VREME: Mick Schumacher u Ferrari F2004 na stazi Mugello! (VIDEO)

Pred početak trke za VN Toskane, na stazi Mugello, ujedno i jubilarnoj 1000. Grand Prix trke za Ferrari, mladi Mick Schumacher provozao je šampionski Ferrari F2004 svog oca

Relativno dosadne trke, očekivani rezultati, manjak preticanja i, pre svega, apsolutni nedostatak harizme modernih F1 bolida, nešto su na čega smo, makar na kratko, zaboravili neposredno pre početka Velike nagrade Toskane.

Naime, na stazu je, u cilju obeležavanja jubileja od čak 1000 Grand Prix nastupa Ferrarija, izašao mladi Mick Schumacher, sin još uvek najuspešnijeg F1 vozača svih vremena, Michaela Schumachera, i provozao šampionski bolid Ferrari F2004.

Urlik snažnog 3,0-litarskog atmosferskog V10 motora, koji je u to vreme oslobađao između 850 i 1000 „konja“, podsetio nas je na neka lepša i uzbudljivija vremena, kada su u prvom planu, još uvek, bili vozači i njihov talenat, a ne inženjeri i tehničari koji preko radio-veze danas „komanduju“ gotovo svim odlukama na stazi.

Ono što je naročito porazno bilo za sve ljubitelje „propetog konjića“ jeste činjenica da su se u samoj trci, Ferrarijevi vozači jedva dokopali bodova, osvajajući 8. i 10. mesto, boreći se sa Kimijem u Alfa Romeu, dok je iza njih „ostao“ jedino još George Russell, u slabašnom Williamsu.

Stiče se utisak da bi bilo bolje za sve, a naročito prave F1 fanove, da su Vettel i Leclerc ovaj put vozili van bodovne konkurencije, i to po jedan ovakav F2004, pa makar stigli i poslednji, nego što smo još jednom bili u prilici da vidimo koliko je ove godine inferioran bolid Ferrari SF1000.

Za kompletan video ove promotivne vožnje, kliknite OVDE.

Đorđe Pavićević/TopSpeed