PRELAZAK U F1: Davide Brivio napušta Suzuki i stiže u Alpine F1 tim!

Nakon MotoGP sezone u kojoj se Suzuki okitio titulom kako u kategoriji vozača, tako i u kategoriji timova, šef ekipe, Davide Brivio napušta ekipu i najverovatnije odlazi u Formulu 1!

Iako možda nije toliko zvučno ime kao neki drugi menadžeri ekipa u MotoGP, pa i F1, Davide Brivio je osoba koja je bila ključna za karijeru Valentina Rossija, ubedivši ga da pređe iz tada svemoćne Honde u slabašnu Yamahu, na kojoj je odmah osvojio dve titule za redom.

Zato i nije čudila odluka Suzukija od pre par godina da angažuje upravo Brivia kao šefa u povratku ekipe u MotoGP. Ubrzo je usledila prva pobeda 2016. godine koju je doneo tada mladi Maverick Vinales, da bi ekipa konstantno usavršavala motocikl i borila se za pobede, pre svega sa Alex Rinsom.

Prošle godine, san se napokon ostvario, Joan Mir je osvojio svoju prvu MotoGP titulu u svojoj tek drugoj sezoni (Alex Rins je bio treći), dok je Suzuki bio najbolji i u poretku timova (treće mesto u klasifikaciji konstruktora).

Jedan od najzaslužnijih za to svakako je Davide Brivio, koji je upravo ovih dana potvrdio da odlazi iz ekipe nakon što je dobio „zanimljivu ponudu“, bliski izvori kažu iz Formule 1, i to Alpine (Renault) tima! Kao njegov „naslednik“ spominje se Livio Suppo, nekadašnji šef Ducatija i Honde, koji je u Ducati, pa potom i u Hondu doveo Stonera, kao i Marqueza.

Đorđe Pavićević/TopSpeed