POVREDA IPAK OZBILJNIJA: Marquez se povukao sa VN Andaluzije!

Iako je u subotu vozio slobodne treninge FP3 i FP4, Marc Marquez je već u prvim krugovima kvalifikacija odlučio da se povuče iz daljeg nastupa na Velikoj nagradi Andaluzije

Mnogo se ovih dana špekulisalo o intenzitetu povrede koju je Marquez zadobio na prvoj trci MotoGP šampionata, a namera da se nastupi već na ovom trkačkom vikendu i “zeleno svetlo” koje je dobio od lekarskog tima, naveli su mnoge da pomisle da prelom desne ruke i nije toliko ozbiljan koliko se o tome pričalo u medijima.

Marc je odlučio da propusti slobodne treninge FP1 i FP2 u petak, već da se posveti subotnjim nastupima FP3 i FP4, kao i kvalifikacijama, pa da se nakon toga proceni fizičko stanje i pripremi plan.

FP3 prošao je, prema Marcovim rečima, sasvim OK, tempo naravno nije bio spektakularan, ali nije bilo većih problema držati ga tokom više krugova. No, stvari su se promenile tokom FP4, kada je tokom sredine treninga, bol u ruci počeo da se pojačava, a otok da se znatno povećava.

Trening je tada prekinut i čekao se Q1, kako bi se videlo da li će se tendencija pogoršanja nastaviti. Nažalost po Marqueza, upravo to se i dogodilo, već u prvom krugu, te se aktuelni šampion vratio u boks i rekao “dosta”, očigledno shvatajući da je nastup na VN Andaluzije preambiciozan, a povreda ozbiljnija nego što se mislilo.

Time je Marquez definitivno “ispao” iz nedeljne trke, te će povratak na stazu i borba za prve bodove u šampionatu početi tek na VN Češke, na stazi Brno, koja se vozi 9. avgusta.

Da stvari budu gore, to je staza koja Marquezu baš i “ne leži”, a uz to se, baš kao i naredne dve trke u Austriji, vozi u tzv. desnom krugu, što pravi dodatne probleme jer se videlo da Marc više ne može, u svom stilu, da desni lakat spusti do asfalta.

Đorđe Pavićević/TopSpeed