POVRATAK U VELIKI CIRKUS: Fernando Alonso potpisao za Renault!

Iako se već neko vreme „šuškalo“ da su Alonso i Renault u pregovorima oko povratka španskog šampiona u F1, juče je zvanična potvrda o angažmanu iznenadila mnoge

Fernando Alonso se vraća u Formulu 1, nakon praktično dve godine „pauze“, i to u ekipu Renault, sa kojom je već bio „u vezi“ dva puta, od 2003. do 2006. godine, kada je i osvojio dve titule, a zatim 2008. i 2009. godine, nakon prvog odlaska iz McLarena 2007.

Alonso će u ekipi time zameniti Daniela Ricciarda, koji prelazi u McLaren, iz kojeg je, ironije li, Fernando otišao 2018. godine (po drugi put), kada je odlučio da se (privremeno) povuče iz Formule 1. Timski kolega u Renaultu biće mu mladi Francuz Esteban Ocon.

Španski trkač je tokom „pauze“ uspeo da pobedi na prestižnoj trci 24 časa Le Mana, a nastupio je i na trci 500 milja Indianapolisa, gde je imao čak i dobre šanse za trijumf dok ga nije izdao Hondin agregat, a solidan nastup imao je i na Dakar reliju.

Uz to, i dalje je jedini aktivni vozač koji ima šansu da osvoji „trostruku krunu“, koju je do sada uspeo da osvoji jedino Graham Hill, jer mu u riznici nedostaje samo Indianapolis 500, dok pobedu na Monaco Grand Prix i 24h Le Mans već ima.

Đorđe Pavićević/TopSpeed