POVRATAK U F1 NAKON ŠEST DECENIJA: Aston Martin predstavio AMR21! (VIDEO)

Aston Martin se na velika vrata vraća u Formulu 1, predstavljajući svoj prvi bolid AMR21 nakon više od šest decenija odsustva iz “velikog cirkusa”

Jedno od najiščekivanijih predstavljanja bolida za ovu sezonu svakako je bilo Aston Martinovo, kako zbog činjenice da je to ekipa koja će se boriti za sam vrh, nastavljajući tamo gde je Racing Point stao, već i zbog toga što se ova britanska marka nakon više od 60 godina vraća u Formulu 1.

Jednako veliku pažnju ovaj tim privlači i zbog činjenice da će za njega od ove sezone voziti Sebastian Vettel, bivši četvorostruki šampion sveta, nakon odlaska iz Ferrarija te da mnogi očekuju da Seb povrati svoju staru formu u novom okruženju.

Automobil je prikazan u tradicionalnoj British Racing Green zelenoj boji koja već decenijama krasi Aston Martinove modele, a za pogon je zadužena Mercedes-AMG V12 M12 E hibridna jedinica, koja će upravo danas imati priliku da izvoza svoje prve kilometre na stazi Silverstone, tokom snimanja promo videa.

Podsetimo, Aston Martin je poslednji put u Formuli 1 nastupao davne 1960. godine, a od kada je Maurice Trintignant u bolidu DBR5 prešao liniju cilja na stazi Silverstone, Aston Martin nije imao svoj automobil u “velikom cirkusu”.

Đorđe Pavićević/TopSpeed