POVRATAK NAKON 8 GODINA: Poznata i poslednja trka MotoGP šampionata!

Dorna je juče objavila gde će se održati poslednja trka MotoGP šampionata, na kojoj se do sada nije vozilo, dok je poslednji Gran Prix u toj zemlji održan 2012. godine

Umesto tri prekookeanse trke koje su trebale da se održe u Argentini, Tajlandu i Maleziji, MotoGP je kao poslednju u sezoni, nakon Valensije, dobio trku za Veliku nagradu Portugala, gde se nije vozilo još od 2012. godine.

Tada je trka održana na poznatoj stazi Estoril, dok će se ove godine MotoGP po prvi put održati na stazi Portimao, odnosno Autodromo Internacional do Algarve, gde će se, interesantno, ove godine po prvi put voziti i Formula 1.

Ova staza, ili bolje reći, čitav Algarve Motorsports Park, poznat po svojim visinskim razlikama i tehničkoj zahtevnosti, svečano je otvoren u novembru 2008. godine, a do sada su se na toj stazi vozile trke WSBK šampionata, zatim WTCC, TCR, kao i FIA WEC Endurance serije.

Ono što je najinteresantnije u svemu jeste da će po prvi put nakon niza godina, tačnije još od 2003. neka druga staza, a ne Ricardo Tormo u Valensiji, biti domaćin finalne trke MotoGP šampionata.

Ukoliko neizvesnost oko šampiona potraje čak do trke u Portimau, biće to pun pogodak, kako za ljubitelje MotoGP, tako i za organizatore.

Đorđe Pavićević/TopSpeed