POVRATAK NA STAZU: Ferrari SF1000 ulicama Maranella

Stanovnike Maranella jutros je probudio poseban zvuk - Scuderia Ferrari se pokrenula, a Charles Leclerc je simbolično provozao ovogodišnji bolid SF1000 ulicama malog mesta sa bogatom istorijom, a sve u susret novoj sezoni F1 koja bi trebala da počne uskoro

Nakon tri i po meseca, odnosno 110 dana pauze o poslednjeg dana zimskih testova u Barseloni, Ferrari je ponovo u punom pokretu. To je označeno na veoma simboličan način, kada je Leclerc danas izašao iz fabrike u Maranelu sa ovogodišnjim bolidom, baš kao što je to 12. marta 1947. učinio Enzo Ferrari sa modelom 125 S, na istom tom mestu.

Nakon što je se uključio u Via Albetone Inferiore, mladi vozač iz Monaka se sa SF1000 uputio dalje ka ulici Via Enzo Ferrari i prošao pored stare radionice Gestone Sportiva, gde su se do 2015. osmišljavali, izrađivali i razvijali bolidi F1.

Potom je Leclerc prošao pored Muzeja Ferrari u kojem se čuvaju neki od najvrednijih automobila proizvedenih u poslednje 73 godine. Put ga je dalje vodio ulicom Via Gilles Villeneuve ka čuvenoj stazi Fiorano, gde je bio ujedno i “cilj” ove vožnje.

Istovremeno, Leclerc je prvi vozač u modernoj eri kuće Ferrari koji je imao tu čast da vozi bolid F1 ulicama Maranella. Sve ovo osmišljeno je da bi se pokazalo kako Scuderia Ferrari sa nestpljenjem, ali i spremno dočekuje početak sezone 2020. na stazi Red Bull Ring, 5. jula.

Zoran Živkov/TopSpeed