POVRATAK KUĆI: Jorge Lorenzo novi test-vozač Yamahe!

Nakon višemesečnih špekulacija o tome ko će biti novi test-vozač Yamaha MotoGP tima, nakon što nije produžen ugovor sa Jonasom Folgerom, iz Iwate stiže vest da će Jorge Lorenzo obavljati ovu ulogu već od ove sezone

Svega jedan dan nakon senzacionalne vesti da Quartararo stiže 2021. godine u fabrički Yamaha MotoGP tim, umesto Rossija, iz Yamahe danas stiže još jedna velika vest, i to o novom test-vozaču koji će dužnost preuzeti već za par dana, tačnije od 2. do 4. februara, kada krenu prvi testovi u Sepangu.

Ono što je zanimljivo jeste da će Lorenzoov glavni mehaničar, odnosno šef ekipe biti upravo Silvano Galbusera, koji je preuzeo tu dužnost na kraju prošlogodišnje sezone, dok je na njegovo mesto, kao šef Rossijeve ekipe, stigao David Munoz.

U Yamahi su naveli i da su spremni da za Lorenza pripreme tzv. wildcard motocikl, odnosno treću fabričku „mašinu“ ukoliko Jorge bude odlučio da nastupi na nekoj od trka ove sezone, ali da za sada, Wildcard nastup trećeg fabričkog motocikla nije planiran.

Podsetimo, nakon raskiranja ugovora sa Folgerom i povlačenja Lorenza iz MotoGP, mnogi su još tada povezali „Spartanca“ sa japanskom ekipom, sa kojom je osvojio sve tri titule u kraljevskoj klasi – 2010, 2012. i kontroverzne 2015. godine.

Đorđe Pavićević/TopSpeed