POROCI MAJAMIJA: Formula 1 od sledeće godine i na Floridi!

Pomalo u senci proteklog F1 vikenda i haotične trke u Imoli, iz Formule 1 stiže vest da se kalendar sledeće sezone proširuje i za trku na Floridi, tačnije u Majamiju

Ukoliko sve protekne kako treba, bez novih pandemija, „zatvaranja“ i sličnih ograničavanja sloboda i održavanja manifestacija, sledeće sezone ćemo biti u prilici da gledamo i Miami Grand Prix, koji će se voziti na stazi Hard Rock Stadium u Miami Gardens, na Floridi.

Naime, između Formule 1 i američkog organizatora je potpisan desetogodišnji ugovor, u cilju ne samo popularizacije F1 u Americi, već i širenja turizma i ojačavanja ekonomije u ovoj poznatoj američkoj saveznoj državi.

Staza na kojoj će se voziti trke dugačka je 5,41 kilometar, ima 19 krivina i tri DRS zone, a procena je da bi maksimalna brzina na pravcu premašivala 320 km/h. Ono što je zanimljivo jeste da se u sredini staze nalazi Hard Rock Stadium - stadion za američki fudbal ekipe Miami Dolphins.

Krajem godine biće poznat i tačan datum održavanja ove trke naredne godine, kada se bude formirao kalendar za sezonu 2022.

Đorđe Pavićević/TopSpeed