POČEO OKRŠAJ: Hyundai i Toyota u borbi za pobedu! (VIDEO)

Rallye Monte Carlo počeo je sinoć, sa dva brzinska ispita koji su se vozili po noći, a nakon prvog trijumfa Ogiera, Neuville je „dodao gas“ i u drugom napravio već ozbiljnu razliku

Prvi dan Rallye Monte Carlo prošao je u znaku borbe Hyundaija i Toyote, odnosno Thierry Neuvillea i Sebastien Ogiera, koji su ujedno i najveći favoriti ne samo za osvajanje Monte Carla, već i za ovogodišnju šampionsku krunu.

Nakon početnog uspeha Ogiera, na relativno kratkoj i suvoj deonici Malijai-Puimichel (SS1) od 17,47 km, na kojoj je Francuz stekao par sekundi prednosti, Neuville je na Bayons-Breziers (SS2) u dužini od 25,49 km, koji je bio daleko izazovniji sa zaleđenim deonicama, odabrao pneumatike bez „eksera“, pojačao tempo na suvim deonicama i napravio vreme koje je bilo 25 sekundi brže od svih.

Time je u ukupnom poretku, Belgijanac stekao prednost od 19 sekundi ispred Ogiera, dok se na trećem mestu nalazi aktuelni šampion, Ott Tanak, takođe u Hyundaiju, 6 sekundi iza Francuza. Četvrti je mladi Velšanin Elfyn Evans u Toyoti, svega tri desetinke iza, dok je peti veteran i najuspešniji „relista“ svih vremena, Sebastien Loeb, sa 26 sekundi zaostatka za Evansom, odnosno 51 s iza lidera Neuvilla.

First day here on RALLYE Montecarlo 2020, edition 88°.Stage SS2 Bayons - Bréziers, snow, ice & verglas SUBSCRIBE FOR MORE MOTORSPORT’S CONTENTS: https://www.youtube.com/c/CristianBianchiPibe?sub_confirmation=1---------------------------------------------------------Some way to support us:    • Use this link on Booking and you will get a 10% discount!! https://booking.com/s/67_6/47ee8d0b    • Donate with PayPal: https://paypal.me/cridoctor?locale.x=it_IT    • Subscribe to our channel and turn on notifications so you never miss a video!! https://www.youtube.com/c/CristianBianchiPibe?sub_confirmation=1 ---------------------------------------------------------Equipment | Sony FDR AX53           Sony a6000           GoPro Hero 5Video by Cb Racing Videos

Velike probleme na početku imali su vozači Ford Fieste, kojima su automobili počeli da se pregrevaju, već nakon 10-ak kilometara brzinskih ispita, kada je suvo lišće na putu, prilikom prolaska, počelo da se skuplja na donjem usisniku vazduha, na „nosu“ automobila, onemogućavajući optimalan protok svežeg vazduha.

Dok ovo čitate, u toku je već treći brzinski ispit Curbans-Venterol (20,02 km), a odmah posle kreće Saint Clemet-Freissinieres (20,68 km). Tokom današnjeg dana, predviđeno je da se vozi ukupno šest „brzinaca“, a poslednji SS8 startuje u 16:39h po lokalnom vremenu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed