POČELO ODBROJAVANJE: Yamaha predstavila novi M1 (VIDEO)

05/02/2019. Đorđe Pavićević/TopSpeed

Yamaha je poslednji veliki fabrički tim koji je predstavio svoj motocikl za narednu sezonu, pred testove na stazi Sepang, koji počinju već sutra

Već koliko sutra, u Maleziji, na stazi Sepang, počinju pretposlednji predsezonski MotoGP testovi, koji će trajati tri dana i koji bi trebali da daju prvu realniju sliku o odnosima najsnažnijih timova, pre svega fabričkih.

Ujedno, poslednji fabrički tim koji je juče predstavio svoj motocikl za sezonu 2019 jeste Yamaha, i to u novim Monster Energy bojama, budući da od ove godine više nema glavnog sponzora, španske kompanije Movistar.

Vozačku postavu i za narednu sezonu čini već dobro poznati dvojac Valentino Rossi i Maverick Vinales, s tim da je Španac odabrao da u novu sezonu uđe sa brojem 12 na svom motociklu, umesto dosadašnjeg 25.

Da li će nove boje, kao i novi lider Yamaha MotoGP projekta Takahiro Sumi, koji je na toj poziciji zamenio Kouji Tsuyu, uneti novu, pobedničku energiju, ostaje da se vidi, a već koliko sutra, bićemo u prilici da vidimo da li su barem neki od problema sa kojima se Yamaha suočavala tokom protekle dve sezone, otklonjeni.

Đorđe Pavićević/TopSpeed

Valentino Rossi and Maverick Viñales get their #BeastModeOn.#MonsterYamaha  | #MotoGP