POBEDOM DO TITULE: Dušan Borković šampion TCR Eastern Europe!

Srpski automobilista Dušan Borković završio je šestu uzastopnu trku pobedom i maksimalnim brojem bodova te je tako jedan trkački vikend pre kraja, obezbedio titulu šampiona TCR Eastern Europe

Dušan Borković je i na trkama u Češkoj, na stazi Brno, pokazao da je u izuzetnoj formi, kao i da je njegov Hyundai i30 N itekako spreman, te je zabeležio maksimalan broj poena, trijumfujući u obe trke – kako u subotu, tako i u nedelju.

Sa prethodne četiri pobede, na stazama Grobnik i Slovakiaring, već je trijumf na prvoj trci u Brnu bio dovoljan za osvojanje titule TCR Eastern Europe šampionata, budući da je tada u generalnom plasmanu imao 125 poena, 77 više od drugoplasiranog Vesnića, jer su do kraja ostale da se voze dve trke na stazi Hungaroring, 17. i 18. oktobra.

Trenutno drugoplasirani u poretku jeste još jedan srpski automobilista, Milovan Mikica Vesnić, sa 18 poena prednosti u odnosu na trećeplasiranog Soubeka. Vesnić je u prvoj trci na Brnu na cilj stigao četvrti, dok je u nedelju bio još bolji, te stigao do drugog mesta, što ga je učvrstilo na drugom mestu u generalnom plasmanu.

Za Borkovića, koji sada ima 150 bodova, poslednji trkački vikend na Hungaroringu neće imati neki presudan značaj, osim želje da se sezona kompletira pobedama, dok će Vesnić u svojoj Cupri jurišati na vicešampionsku titulu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed