PEŠČANO KRALJEVSTVO: Uskoro počinje novi Dakar Rally (VIDEO)

Nakon 11 takmičenja održanih u Južnoj Americi i prethodnih 30 u Africi, najpoznatiji maratonski reli ponovo je promenio kontinent. Tako će se sada Dakar Rally 2020. voziti u Aziji, tačnije u Saudijskoj Arabiji, od 5. do 17. januara

Odluka da se 42. Dakar Rally prebaci iz Južne Amerike na Srednji istok i Saudijsko poluostrvo doneta je još u aprilu ove godine. Naime, Peru, Čile, Bolivija, Paragvaj i Argentina izrazili su zabrinutost iz različitih političko-ekonomskih razloga da mogu uspešno kao prethodnih godina, tačnije od 2009. organizovati ovo veliko takmičenje.

U maju je David Castera, novi direktor trke pregovarao sa Angolom, Južnom Afrikom i Saudijskom Arabijom i na kraju je doneta odluka. Praktično, ovo će sada biti prvi Dakar koji će se voziti na tlu Azije, a drugi u istoriji koji će se u potpunosti održati na teritoriji jedne zemlje, u ovom slučaju Saudijske Arabije.

Učesnici 2020 Rally Dakar će se suočiti sa više od 7.500 kilometara dugim itinererom na Saudijskom poluostrvu, koji uključuje i preko 5.000 kilometara specijalnih ispita, od kojih su čak pet duži od 450 kilometara. U zemilji koja se naziva još i "Peščano kraljvstvo" više od 75 % takmičenja voziće se na pesku... Tačnije, svim tipovima preska!

The grandiose and varied landscapes of the 30th country to host the Dakar have all the ingredients for a well-rounded route. The same diversity characterises the three cities that will mark the decisive phases of the rally. Jeddah symbolises the country’s deep historical roots, while the capital Riyadh evokes the power of a kingdom resolutely turned towards the future, as exemplified by the Qiddiya project.More information:www.dakar.com  www.faceboook.com/dakar  www.twitter.com/dakar  www.instagram.com/dakarrally #Dakar2020© Amaury Sport Organisation - www.aso.fr

Start je planiran za 5. januar na obali Crvenog mora, u Džedi. Potom će se više od 450 takmičara na motociklima i kvadovima, u SSV (Side by Side) vozilima, automobilima i kamionima, krenuti u borbu kroz pustinju Saudijske Arabije, koja je, inače, najveća zemlja po površini na Bliskom istoku. Dan odmora planiran je nakon šeste etape u Rijadu, a potom sledi još šest iscrpljujućih dana do cilja Kidiji, četrdesetak kilometara južno od glavnog grada.

Iako je pesak osnovna podloga, pustinjski pejzaži neće biti monotoni. Itinerer je tako osmišljen da se učesnici suoče i sa stenovitim kanonjma i dinama, planinama i širokim prostranstvima. Za razliku od Južne Amerike, ovde neće biti prevelikih uspona i nadmorskih visina iznad 2.500 metara, ali će pesak i vetar, naravno i visoke temperature biti veliki izazov.

Kako bi, ipak, malo olakšali posao takmičarima, organizatori su za ovu godinu pripremili i neke novine. Tako će "knjiga puteva" tj. Road Book biti štampana u koloru, umesto u crno-beloj tehnici, što bi trebalo da olakša pripreme za etape i jasno ukaže na opasnosti i eventualne probleme. Uz to, informacije u njoj će biti stalno "osvežavane" i ona će se dostavljati takmičarima, ujutro uoči samog starta.

Saudi Arabia is the land of Dakar.Prepare yourself to live history, nature, culture, excitement, and adventure like you never experienced before.

Potom, pauze od 15 minuta radi dolivanja goriva u kojima su se odmarali samo vozači motocikala i kvadova od sada su obavezne za sve učesnike. Tokom "maratonske" etape, takmičarima je dozvoljeno samo 10 minuta rada na mehaničkim popravkama u kampu. Takmičari koji odustanu zbog različitih problema, izuzev medicinskih, imaće i ove godine priliku da takmičenje nastave u posebnoj konkurenciji, i to u svim kategorijama, boreći se za posebne, utešne, nagrade. Oni na svakom specijalnom ispitu neće moći da startuju pre vodećih 25 u generalnom plasmanu.

A, ko su favoriti? U svakom slučaju, to su takmičari iz velikih fabričkih timova koji godinama dominiraju na Dakar reliju. U klasi motociklista, tu je pre svih KTM, koji predvodi prošlogodišnji pobednik Toby Price, a tu su i Matthias Walkner i Sam Sunderland. Yamaha i Adrien van Beveren su čekaju svoju priliku, baš kao i vozači Honde, Kevin Benavides, Ricky Brabec i Xavier De Soultrait, pa i takmičari Husqvarne Pablo Quintanilla i Andrew Shot. Zanimljivo je da će i ove godine, sa startnim brojem 103 učestvovati i naš predstavnik, Gabor Saghmeister sa motociklom KTM. U konkurenciji kvadova, za očekivati je da se glavnu borbu vode Yamaha i Can-Am.

Kada je reč o favoritima među automobilistima, tu svakako treba izdvojiti prošlogodišnjeg pobednika Nassera Al-Attiyaha, pa i njegove timske kolege iz Toyote, Bernharda ten Brinkea, Yazzeda Al Rajhia, kojima će se priključio i Fernando Alonso. Potom, tu su iskusni takmičari sa vozilima marke MINI, Stepnane Peterhansel, Carlos Sainz, Giniel de Villiers i Jakub Przygonski. Priliku za dobar plasman potražiće i vozači nekih manjih privatnih timova, sa različitim vozilima koja su se nekada već koristila na ovom takmičenju, kao što su recimo Peugeot i različite vrste bagija i ostalih koji nisu u kategoriji Side by Side.

A u konkurenciji kamiona, KAMAZ, koji predvodi prošlogodišnji, ali i višestruki pobednik Eduard Nikolaev, te njegove kolege Ayrat Mardeev, Dmitry Sotnikov i Andrey Karginov, glavni je favorit. Međutim, tu će biti i IVECO i iskusni Gerard de Roy, pa Ton van Genugten, Maurik Van den Heuvel, baš kao i Tatra i Aleš Loprais, Martin Kolomy i Martin Šoltys, ali i MAZ za koji voze Siarhei Viazovitch, Aliaksei Visheuski i Aleksandr Vasilevski.

Možda se dogodi i neko iznenađenje, koje u prvi plan dovede nekog novog ko će iznenaditi faborite. Možda? Jer ovo je, ipak, jedna nova teritorija i novi nešto drugačiji uslovi. No, i dalje je to Dakar, najekstremniji reli na svetu...

Zoran Živkov/TopSpeed