ODLIČAN START SEZONE: Trijumf Pavlovića na prvoj trci! (VIDEO)

Ovogodišnja sezona Lamborghini Super Trofeo počela je odlično za našeg vozača Miloša Pavlovića! On i njegov timski kolega Raul Guzman iz ekipe Target Racing, maestralnom vožnjom ostvarili su pobedu u prvoj trci u 2020. na stazi Misano Adriatico

Tandem ekipe Target Racing u automobilu broj 41, Miloš Pavlović i Raul Guzman, u kvalifikacijama za prvu trku ove sezone zauzeo je šesto mesto. Na startu 50-minutne trke, mladi Meksikanac, kojem je ovo bila prva trka u GT automobilu, izgubio je dve pozicije u prvih nekoliko krugova. Potom je u trenutku kada je bio na sedmoj poziciji, automobil „predao“ našem vozaču i to samo 19 minuta pre kraja trke. Pit-stop je odlično obavljen i Miloš Pavlović je od samog ulaska u kokpit nametnuo neverovatan tempo. Ubrzo, tačnije već nakon svog prvog kruga, našao se na trećoj poziciji!

Poslednjih 10 minuta trke, naš as je nastavio u žestokom ritmu, iskusno napadajući rivale koji su popustli pod pritiskom. Odlično se snalazio u noćnim uslovima na uskoj stazi, a pogotovo u momentima kada su nailazili na vozače zaostale za krug i više. Doduše, Miloš Pavlović je imao dva nezgodna trenutka, koji su mogli da ga koštaju pobede, ali od trenutka kad se u svom Huracan Super Trofeo EVO našao u vođstvu, odlično je kontrolisao situaciju. Čak i u momentu kada ga je jedan od sporijih omeo i kada je u poslednjem krugu izgubio vodeću poziciju, nije izgubio prisebnost, već se odmah vratio u vođstvo i zabeležio trijumf sa prednošću od desetinke sekunde!

Ova trka jasno je pokazala da Miloš Pavlović nije "izgubio brzinu" u odnosu na svoje prvo pojavljivanje u takmičenjima Lamborghini Super Trofeo od 2018. godine. Time je i potvrdio da šampionska titula na evropskom i svetskom nivou ove serije iz 2014. nikako nije bila slučajna! Naravno, on i njegov timski kolega Guzman osvoji su i prvo mesto u generalnom generalnom plasmanu i u PRO kategoriji u kojoj se takmiče.

"Neverovatno sam srećan! Kad sam dobio poziv od ekipe Target Racing za nastup u ovom Šampionatu, znao sam da imamo pobedničku kombinaciju, a oni su to odmah pokazali sjajnom pripremom automobila i izuzetnim poslom tokom pit-stopa. Raul je, takođe, bio odličan u prvom “stintu”, u svojoj prvoj GT trci. Našli smo se na pravom mestu u pravom trenutku i zaista sam srećan zbog toga!", rekao je Pavlović.

Watch live Race 1 of the first Round of Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 from Misano. Discover more on: lamborghini.com/motorsport

Sezona Lamboghini Super Trofeo se nastavlja već u danas, 9. avgusta, drugom trkom u Misanu. Na startu u 13.20 časova ponovo će biti 23 posade. Posada Pavlović/Guzman u tu trku kreće sa šest startne pozicije, a kompletno takmičenje možete pratiti na YouTube kanalu ili Facebook stranici “Lamborghini Squadra Corse”.

TopSpeed Team