ODLIČAN START: Borkovć i Vesnić za dvostruku pobedu u obe trke na Grobniku

U prvoj trci TCR Eastern Europe šampionata, koja se vozila na hrvatskoj stazi Grobnik, Dušan Borković ostvario je dve pobede, dok je Milovan Vesnić zabeležio dva druga mesta

Srpski automobilista Dušan Borković dvostrukom pobedom započeo je učešće na šampionatu TCR Eastern Europe Evropa na stazi Grobnik u Hrvatskoj. Sjajne kvalifikacije obezbedile su srpskom trkaču pol poziciju na obe trke i nagovestile odličnu vožnju Borkovića na startu šampionata.

U konkurenciji 18 vozača, Pančevac je u svom Hyundai i30N TCR sa brojem 62 tokom prvog vikenda sakupio 55 bodova, 5 na kvalifikacijama, i po 25 na svakoj trci. Odličnu vožnju Borković je demonstrirao tokom treninga, ali i na kvalifikacijama na kojima je imao najbrži krug 1:29.636 , što je bilo skoro sekund brže od drugoplasiranog Konopke.

Srpski as je savršeno startovao u prvoj trci, ostavivši konkurenciju iza sebe, ali je već u drugom krugu, trka usporena izlaskom sigurnosnog automobila na stazu zbog izletanja Poljaka Simona Jablonskog. U restartu trke, a na 14 minuta do završetka, Borkoviće je još snažnije krenuo i kroz cilj prošao prvi, sa 7,9 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Milovana “Mikicu” Vesnića.

Borković je dominirao i u drugoj trci, na kraju koje je sa čak 12 sekundi prednosti prošao kroz cilj, ponovo ispred Vesnića, pa su tako još jednom tokom prvog trkačkog vikenda, dva srpska vozača popela na najviše stepenice pobedničkog postolja, a srpska himna dva puta čula na stazi Grobnik.

Srpski automobilisti će sledeću trku u okviru TCR Eastern Europe šampionata voziti na Slovakiaringu, od 21. do 23. avgusta.

TopSpeed Team