ODLAZAK U PENZIJU: Jorge Lorenzo se povlači iz MotoGP!

Na iznenada zakazanoj press konferenciji, Jorge Lorenzo je potvrdio ono o čemu su mnogi špekulisali poslednjih par nedelja, a to je da će mu GP Valencia biti poslednja trka u MotoGP karijeri!

Neočekivano ili ipak ne, nakon brojnih padova i ozbiljnih povreda koje je imao od kada je seo na Hondu RC213V, Jorge Lorenzo je ipak odlučio da je vreme da kacigu „ostavi na polici“ i oprosti se od aktivnog takmičenja u MotoGP šampionatu.

To je saopštio na press konferenciji danas, uoči trkačkog vikenda na stazi Ricardo Tormo, nedaleko od Valensije, a trka u nedelju ujedno će mu biti i poslednja u MotoGP karijeri.

Time je ostalo upražnjeno mesto u fabričkoj Repsol Honda HRC ekipi, a koje će najverovatnije dobiti ili Johann Zarco, nakon solidne dve vožnje u LCR ekipi ili pak Cal Crutchlow, koji bi time bio „unapređen“ iz satelitskog LCR vozača u fabričkog.

Postoje i šanse da nedavno operisan Takaaki Nakagami, takođe LCR vozač, dobije šansu u Repsol Honda timu, ali su one ipak mnogo manje nego li kada su u pitanju druga dva kandidata.

Podsetimo, Jorge Lorenzo je petostruki MotoGP šampion. Dve titule je osvojio u klasi od 250 „kubika“ (2006. i 2007.), a tri titule u „kraljevskoj“ MotoGP kategoriji - 2010, 2012. i 2015. godine, od kojih je poslednja osvojena u duelu sa Rossijem, upravo na poslednjoj trci u Valensiji, nakon kontroverznog završetka sezone i kazne startovanja sa začelja koju je Rossi „zaradio“ nakon incidenta sa Marquezom u Maleziji.

Đorđe Pavićević/TopSpeed