OBRT NA POMOLU: Da li se Jorge Lorenzo vraća u Yamahu!?

Nakon što je pred poslednju trku sezone, Jorge Lorenzo najavio svoje povlačenje iz MotoGP šampionata, ovih dana stiže prilično senzacionalna vest da će Španac i naredne sezone biti prisutan u „karavanu“

Kako je ovih dana najavio italijanski La Gazzetta dello Sport, uprkos „penzionisanju“, postoji velika šansa da Jorge Lorenza naredne sezone viđamo u tzv. paddocku, i to kao pripadnika Monster Energy Yamaha Racing ekipe.

Naime, Lorenzo bi mogao postati glavni test-vozač fabričke Yamaha ekipe, i to već od februara 2020. godine i prvih testova u Sepangu, budući da Yamaha nije obnovila ugovor sa Jonasom Folgerom, uprkos željama fabričkih vozača da i u Evropi, a ne samo Japanu, imaju kvalitetnog MotoGP takmičara koji bi razvijao motocikl u željenom pravcu.

Kako je nedavno izjavio Lin Jarvis, nakon otkazivanja saradnje sa Folgerom, postoji mogućnost da će biti angažovan još jedan test-vozač, i to van Japana, a kako je i Johann Zarco potpisao za Avintia Ducati u međuvremenu, izbor se suzio samo na Lorenza, koji je možda i najbolji za tu ulogu.

Početkom novembra, Rossi je na jednoj od press konferencija izjavio da bi bio oduševljen da Lorenzo bude deo Yamahinog test tima, budući da je Španac neko ko jako dobro poznaje Yamahu, izuzetno je brz, ali da bi najveći problem bio novac jer bi Lorenzo verovatno za taj angažman tražio sumu koju Yamaha ne želi da plati.

Đorđe Pavićević/TopSpeed