NOVITETI ZA NASTAVAK SEZONE: Rossi i Yamaha isprobali novi izduvni sistem

Na juče održanim testovima na stazi Misano, na kojoj će se već narednog vikenda voziti još jedna trka, Yamaha je donela nekoliko novih delova, uključujući i potpuno novi izduvni sistem

Iako su na protekloj trci imali ubedljivo najbolja vremena u kvalifikacijama i ostvarili istorijski rezultat sa prve četiri startne pozicije, vozači Yamahe nisu bili tako ubedljivi u trci, jer je samo Morbidelli uspeo da se nađe na pobedničkom postolju, i to najvišem stepeniku.

Rossi je bio četvrti, ali u borbi za drugo i treće mesto do same linije cilja, dok je Vinales podbacio, a Quartararo dva puta pao sa motocikla i na kraju se povukao iz trke. Juče su održani i testovi za ekipe na istoj ovoj stazi, a po prvi put smo mogli videti novi izduvni sistem na fabričkoj M1-ici.

Pored fabričkih vozača, isprobao ga je i Quartararo na Petronas Yamahi, ali ga je ubrzo skinuo, uz izjavu da nije video neki napredak, dok je Rossi nastavio da ga koristi, zajedno sa još nekoliko novih delova, te na kraju izjavio da je učinjen mali napredak.

Najveće razočarenje jeste nova šasija, koja je donešena u Misano, ali se nije pokazala spektakularnom tokom testiranja te je odlučeno da se do kraja sezone ipak koristi stara.

Đorđe Pavićević/TopSpeed