NOVI REKORDER: Bentley Continetal GT na Pikes Peak Hillclimb 2019! (VIDEO)

Rhys Millen i Bentley Continental GT novi su rekorderi u klasi serijskih automobila na Pikes Peak International Hillclimb. Pogledajte kako je izgledao uspon od 20 kilometara do vrha!

Proteklog vikenda održan je još jedan, tradicionalni Pikes Peak International Hillclimb, gde je i ove godine bilo pregršt uzbuđenja, novih rekorda, ali nažalost, i tragičnih događaja.

Naime, u klasi motocikala, četvorostruki pobednik ove brdske trke, Carlin Dunne, izgubio život, i to bukvalno pri izlasku iz poslednje krivine, pre prolaska kroz cilj, sa vremenom koje bi verovatno bilo novi rekord u klasi.

Zbog toga je pomalo u senci ostao rekord Bentley Continental GT u kategoriji serijskih automobila, za čijim se upravljačem nalazio veteran Rhys Millen, višestruki Pikes Peak pobednik, koji je deonicu od 20 kilometara izvezao u vremenu od 10:18,488 što je za osam i po sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda iz 2015. godine, kojeg je postavio David Donner u Porsche 911 Turbo S.

Rhys Millen je prošle godine, takođe za upravljačem Bentley modela, ali ovaj put Bentayga, postavio novi rekord u klasi serijskih SUV-a, sa vremenom od 10:49,90 što je bilo za gotovo dva minuta brže od do tada aktuelnog rekorda.

The Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb Brought to you by Gran Turismo.Rhys Millen #100 - 2019 Bentley Continental GT - Exhibition Division

Đorđe Pavićević/TopSpeed