NOVA ERA: Alpine F1 predstavila bolid za predstojeću sezonu (VIDEO)

Kompanija Renault, odnosno njen sportski brend Alpine, predstavila je bolid za predstojeću F1 sezonu koji nosi oznaku A521

Predstojeća sezona Formule 1 donosi sa sobom dosta novina što se tiče timova, pre svega, kada je reč o nekim aktuelnim ekipama koje od ove godine menjaju svoje ime.

Nakon što je Racing Point F1 postao Aston Martin F1, čiji bolid za ovu sezonu željno iščekujemo, i Renault je ustupio mesto brendu Alpine, koja je ovih dana predstavila svoj automobil pod oznakom A521.

Kao što je i ranije najavljeno, promenom brenda, menjaju se i korporativne boje, te nakon žuto-crne kombinacije Renaulta, sada imamo plavo-crveno-bele nijanse novog francuskog automobila.

Tu je i nova vozačka postava – pored aktuelnog francuskog talenta Estebana Ocona, boje Alpine F1 tima braniće bivši dvostruki svetski šampion Fernando Alonso, koji je svoje najveće uspehe i postigao u ekipi Renaulta.

Takođe, angažovan je i Daniil Kvyat kao rezervni vozača, koji bi u jeku još jedne sezone provedene sa pandemijom, mogao biti od velike važnosti, ukoliko Alonso ili Ocon budu pozitivni na testu za koronavirus.

Alpine F1 tim je dobio i još jedno važno pojačanje u vidu Davide Brivia, novog trkačkog direktora ekipe koji je u francuski tim stigao direktno iz MotoGP šampionata, kao šef fabričke Ecstar Suzuki ekipe.

There's change aplenty at the Enstone-based Formula 1 operation with the Renault F1 Team morphing to take the name Alpine, a connection to the performance arm of the wider Renault Group.Returning to the Enstone outfit is two-time F1 World Champion Fernando Alonso who lines up alongside Esteban Ocon in his second season with the team.For more F1® videos, visit http://www.Formula1.comFollow F1®:http://www.instagram.com/F1https://www.facebook.com/Formula1/http://www.twitter.com/F1https://www.twitch.tv/formula1https://www.tiktok.com/@f1#F1

Đorđe Pavićević/TopSpeed