NEMA NI FORMULE 1: Par sati pre početka, otkazana trka u Australiji!

Nakon što je juče potvrđeno da jedan od članova ekipe McLaren ima Korona virus, zvaničnici FIA i Liberty Media su na sastanku, samo par sati pre početka FP1, odlučili da se trka u Australiji ipak otkaže

Iako su to mnogi očekivali, u svetlu ostalih sportskih manifestacija širom planete, nekako smo se potajno nadali da je Korona virus “zaobišao” Formulu 1 i da ćemo ovog vikenda biti u prilici da gledamo prvu trku ovogodišnjeg šampionata, na stazi Albert Park u Melburnu.

U cilju sprečavanja širenja zaraze, već su ranije otkazani susreti vozača sa fanovima, tzv. potpisivanja, odnosno davanje autograma najvijačima, a drastično je limitiran i ulazak ostalog osoblja u prostore boksova tokom Grand Prix vikenda.

Nakon otkazivanja trke u Australiji, prva trka šampionata trebala bi da bude ona u Bahreinu, 20. marta, odnosno već za nedelju dana, ali je u svetlu svega, i ona pod velikim znakom pitanja. Nakon nje, 3. aprila bi trebala da se održi premijerno VN Vijetnama, na stazi u Hanoju, dok je VN Kine, zakazana za 19. april, još ranije otkazana.

Đorđe Pavićević/TopSpeed