NAPOKON LEPE VESTI: Formula 1 trke na stazama Imola, Nurburgring i Portimao!

Nakon što su otkazane trke za Veliku nagradu Amerike, Kanade, Brazila i Meksika, kao „zamena“ stižu trke na legendarnim stazama Imola i Nurburgring, a po prvi put je tu i Portimao

Haotična sezona koja je tek nedavno počela, do sada je imala nebrojeno otkazivanja Grand Prix događaja, te smo tako ostali bez trke u Americi, na stazi COTA, bez uvek zanimljivog Montreala, kao i trka u Sao Paolu i Meksiku, koje su planirane za finiš sezone.

No, ipak nije sve „propalo“, jer je ove godine već dogovorena trka na stazi Mugello, gde će se Formula 1 po prvi put voziti, a sada su u kalendar „ubačene“ i legendarne staze Imola i Nurburgring, na koje se F1 vraća, dok će staza Portimao, odnosno Algarve Circuit u Portugalu takođe biti po prvi put u F1 kalendaru.

Trka na Nurburgringu će se održati 11. oktobra, po prvi put nakon „pauze“ od 2013. godine, dok će Imola ugostiti F1 karavan 1. novembra, po prvi put nakon 2006. godine, kada je trijumfovao Michael Schumacher, nakon velike borbe sa Alonsom.

Termin između dve pomenute trke dobio je Portimao, na kojoj će se voziti 25. oktobra, i to po prvi put Formula 1, budući da su se na ovoj stazi uglavnom vozile trke Touring i Endurance automobila. Ovo će ujedno biti i povratak VN Portugala u kalendar, nakon davne 1996. godine kada se vozilo na stazi Estoril.

Đorđe Pavićević/TopSpeed