NA PUTU ZA ZANDVOORT: Red Bull Dutch Road Trip (VIDEO)

Iako sezona F1 još uvek nije počela i kalendar za 2020. još uvek nije precizno utvrđen, Red Bull Racing je odlučio da obraduje fanove u Holandiji, ali i širom sveta, jednim kratkim putovanjem po ovoj zemlji

Prvog dana petog meseca u ovoj godini, trebalo je da se vozi VN Holandije na poznatoj stazi Zandvoort u blizini Amsterdama, i to nakon 35 godina pauze, koliko F1 nije bila u ovoj zemlji!

Nažalost, to se zbog poznate situacije u svetu nije dogodilo, a trka je odložena za "neka bolja vremena". E sad, kada će ona nastupiti još uvek se ne zna, no to nije sprečilo ekipu Red Bull Racing da svoje vozače, a to su Max Verstappen i Alexander Albon pošalje na specijalno putovanje po Holandiji, na način koji se i mogao očekivati od ovog tima...

Dakle, Holanđanin i Tajlanđanin su krenuli ka stazi Zandvoort u bolidima F1, tačnije modelima RB7 i RB8 iz sezona 2011. tj. 2012. Putovanje je počelo na dokovima luke Rotterdam uz uobičajenu zabavu tipičnu za mlade vozače, koja se potom prenela i na ulice i okolne puteve, nasipe i slično. Sve u tipičnom holandskom okruženju i sa prizorima koji se najčešće sreću u ovoj zemlji, kao što i dolikuje nazivu akcije - Dutch Road Trip!

Ipak, treba priznati da nije česta pojava da bolid F1 vidite u stakleniku među cvećem, pored vetrenjača ili na ulicama Haga, a još manje na plaži uz Atlanski okean?! Upravo tu je Verstappena i Albona dočekao Jeffrey Herlings. Mladi Holanđanin je svetski šampion u motokrosu iz 2018. u kategoriji MXGP i on je svojim umećem učinio putovanje vozača Red Bull Racinga ka stazi Zandvoort još interesantnijim.

Ono što nedostaje u svemu ovome su brojni navijači... I sigurno je da bi "Narandžasta armija" oduševljeno propratila ovo putovanje Verstappena i Albona, ali situacija je takva, kakva je! Sve ovo snimljeno je još u januaru uz najveće mere predostrožnosti, na zatvorenim putevima i uz veliku logistiku, doduše bez publike.

Sada se svi nadaju da će sezona F1 konačno krenuti i da će VN Holandije biti održana... A da li će biti voženo pred publikom, e to se tek ne zna?!

The ultimate road trip through the Netherlands – Aston Martin Red Bull Racing style. Max Verstappen shows Alex Albon the amazing places his country has to offer, the only way he knows how!►Subscribe: https://www.youtube.com/redbullracingInstagram: https://www.instagram.com/redbullracing/Facebook: https://www.facebook.com/redbullracing/TikTok: https://www.tiktok.com/@redbullracingTwitter: https://twitter.com/redbullracingWebsite: https://redbullracing.redbull.com/#GivesYouWings #F1 #ChargeOn

Zoran Živkov/TopSpeed