MULTITALENAT: Valentino Rossi treći u trci Gulf 12 sati Yas Marina

Tek što je završio promotivne vožnje Mercedesovog F1 bolida sa Lewis Hamiltonom u Valensiji, Valentino Rossi je nastupio u trci Gulf 12 sati Yas Marina i osvojio prvo mesto u klasi i treće u generalnom plasmanu!

Da je Valentino Rossi zaista odličan i na četiri točka, pokazao je odavno, i to nekolio puta, dobrim rezultatima na testiranjima bolida F1, na WRC relijima, ali i na Monza Rally Show, kojeg je nebrojeno puta osvajao.

Ovog puta, svega par dana nakon promotivnog nastupa sa Lewisom Hamiltonom u Valensiji, gde je imao priliku da vozi Mercedes-AMG W08 F1 bolid, Valentino Rossi je učestvovao u trci Gulf 12 sati Yas Marina, u Abu Dhabiju.

Posadu Monster VR46 Kessel Ferrari 488 GT3 su, pored Rossija, činili i Luca Marini, Rossijev polubrat, kao i Alessio “Uccio” Salucci, Rossijev najbolji prijatelj, koji ga prati i na MotoGP takmičenjima, a deo je VR46 Racing tima.

Rossi je u kvalifikacijama postavio najbrže vreme u Pro-Am klasi (profesionalni i amaterski vozači) i najbrže u odnosu na dva druga člana posade, a prosečno vreme računajući i Marinija i Saluccija je ekipi donelo sedmu startnu poziciju u trci.

Nakon polovine trke, na šest sati od starta, VR46 Kessel Ferrari 488 GT3 se držao na šestoj poziciji, da bi u drugom delu trke pojačao tempo, a istovremeno i profitirao od odustajanja nekih od konkurenata iz Pro kategorije, te je tako ekipa trku završila na odličnom trećem mestu, odnosno pobedom u Pro-Am klasi.

Interesantno je da je u drugom Ferrari 488 GT3 švajcarskog Kessel Racing tima nastupio još jedan MotoGP vozač – Loris Capirossi, koji je na cilj stigao sedmi, odnosno drugi u Am klasi (isključivo amaterski vozači).

Đorđe Pavićević/TopSpeed