MotoGP Virtual Race Red Bull Ring: U nedelju druga trka, učestvuje i Rossi! (VIDEO)

MotoGP i Dorna za predstojeći vikend organizuju drugu virtuelnu trku šampionata koja će se „voziti“ na stazi Red Bull Ring u Austriji, a svoje učešće potvrdio je i Valentino Rossi

Kada zbog globalne situacije nismo u prilici da uživamo u pravim trkama MotoGP šampinata, ono barem da misli skrenemo virtuelnim trkama koje Dorna organizuje putem Interneta i MotoGP 19 video igrice.

Prva trka, pre dve nedelje, vozila se na stazi Mugello, a pobednik je bio novajlija Alex Marquez. Drugi je na cilj stigao Francesco Bagnaia, ispred trećeplasiranog Mavericka Vinalesa.

Aktuelni šampion, Marc Marquez bio je tek četvrti, iza Quartarara, a ovog vikenda, predstoji nam druga trka, koja će se voziti na stazi Red Bull Ring u Austriji, na kojoj je učešće potvrdio i Valentino Rossi!

The first #MotoGP Virtual Race really couldn't have been much crazier!

Pored njega, biće prisutni i vozači Ducatija, Danilo Petrucci, kao i test-vozač Michele Pirro, budući da Dovizoso i ovog puta neće biti prisutan. Tu je još i Takaaki Nakagami ispred LCR Honde, dok će boje Avintia Racing braniti Tito Rabat.

Imajući u vidu veliki broj „gurkanja“ i padova koji su obeležili trku u Mugellu, čini se da će i ovog puta biti veoma zanimljivo, naročito imajući u vidu da će se voziti čak 10 krugova, budući da je Red Bull Ring relativno kratka staza.

Kao i do sada, trku ćete moći pratiti preko zvaničnog MotoGP sajta, njihovog Youtube kanala, dok će za teritoriju Srbije, trku na televiziji prenositi Sportklub.

Đorđe Pavićević/TopSpeed