MotoGP Virtual Race Jerez: Za vikend sledi treće odmeravanje “snaga”! (VIDEO)

MotoGP i Dorna su za predstojeći vikend spremili treću po redu „virtuelnu“ trku, koja će se voziti na poznatoj španskoj stazi Jerez, a sada su već poznati i svi učesnici

Nakon dve prilično zabavne i uzbudljive „virtuelne“ MotoGP trke koje je Dorna organizovala kako bi „premostila jaz“ do početka „pravog“ šampionata, narednog vikenda nas očekuje i treća trka, koja će se voziti na španskoj stazi Jerez, odnosno Angel Nieto, kako od nedavno nosi naziv.

Potvrđeni su i vozači koji će učestvovati ovog vikenda, a pored već ustaljenih „lica“, kao što su braća Marquez, Vinales, Petrucci, Quartararo, Bagnaia, Rins i Rabat, tu su sada i vozači KTM Tech 3 ekipe – Miguel Oliveira i Iker Lecuona, kao i Lorenzo Savadori, koji vozi za Aprilia Racing Team Gresini. Nažalost, ovog puta neće učestvovati Rossi, niti Michele Pirro i Takaaki Nakagami.

Uz MotoGP klasu, po prvi put će se održati i virtuelne trke Moto2 i Moto3 šampionata. U Moto2 klasi, učestvovaće Jorge Marin, Lorenzo Baldassarri, Enea Bastianini, Jorge Navarro, Luca Marini, Aron Canet, Jake Dixon, Bo Bendsneyder, kao i Marcos Ramirez. Drugim rečima, gotovo svi favoriti na jednom mestu!

Kada je reč o najslabijoj Moto3 klasi, tu su za zabavu zaduženi Niccolo Antonelli, Gabriel Rodrigo, Tony Arbolino, Deniz Oncu, Raul Fernandez, Albert Arenas, Dennis Foggia, Sergio Garcia, Alonso Lopez, kao i Ricardo Rossi.

If you thought the Virtual Races were good...Now we’re back with 3 classes, 3 times the action and 3 times the chaos!Get set for the Red Bull Virtual Grand Prix of Spain THIS coming Sunday (03/05) at 15:00 (GMT+2)

Ono što treba naglasiti jeste da će takmičari ovaj put, premijerno koristiti najnoviju verziju igrice MotoGP 20, koja je 23. aprila imala svetsku premijeru.

Direktan prenos počinje u nedelu, u 15 časova po našem vremenu, a kao i do sada, moći ćete da pratite direktno putem MotoGP Youtube kanala, dok je za naše područje TV prenos obezbedio Sportklub kanal.

Đorđe Pavićević/TopSpeed