MotoGP Virtual Race 4 Misano: Alex Marquez ispred Marca, Rossi treći! (VIDEO)

Proteklog vikenda, održana je još jedna, četvrta po redu virtuelna MotoGP trka, u kojoj su ponovo učestvovala neka popularnija “lica”, a trka je pružila pravo uzbuđenje, kako gledaocima, tako i takmičarima!

U očekivanju konačnog početka MotoGP šampionata, vozači su se i ovog vikenda “okupili” da putem Interneta i MotoGP 20 igrice odmere snage, ovaj put na stazi italijanskoj stazi Misano, koja se inače vozi za Veliki nagradu San Marina.

U kvalifikacijama je više nego ubedljiv bio Fabrio Quartararo, dok su se u prvom redu našla i druga dva najveća favorita – Alex Marquez i Francesco Bagnaia. Drugi startni red pripao je najvećim MotoGP zvezdama – Vinalesu, odličnom Rossiju i Marc Marquezu.

Start je, kao i u dosadašnjim trkama, protekao haotično, sa velikim padovima već u prvoj krivini, a zbog toga, odmah se izdvojila i vodeća četvorka – Quartararo, braća Marquez i Rossi, koji je, u pokušaju da pretekne Alexa, pao i izgubio priključak.

No, Quartararo ni ovaj put nije uspeo da ostane dovoljno koncentrisan tokom trke, te je u trećem krugu pao i lidersku poziciju prepustio Alexu Marquezu, s kojim je vodio veliku borbu sve do finalnih krugova, kada su obojica pala, tačnije prvo Alex, a zatim i Fabrio, preko njega, nakon čega je Marc poveo.

Usledila je velika borba za prvo mesto između braće Marquez, koju je Alex dobio bukvalna u poslednjoj krivini i izlasku na startno-ciljni pravac, dok je Quartararo još jednom pao u poslednjem krugu, čime je Rossi izbio na treće mesto i tako kompletirao podijum u Misanu.

Time je Alex Marquez postao prvi uzastopni pobednik virtuelnih MotoGP trka, Rossi “zaradio” svoj prvi “virtuelni” podijum, dok je Quartararo još jednom ostao bez pobedničkog postolja, iako je u sve četiri trke pokazao da ima brzinu, ali ne i koncentraciju i strpljenje.

Take your seats as #MotoGP and #MotoE rivalries are renewed on the virtual race track! ⚔️Relive the #VirtualMotoGP, this time at Misano!

Đorđe Pavićević/TopSpeed