MotoGP Virtual Race 3 Jerez: Vinales treći pobednik, treće trke! (VIDEO)

Juče je održana treća virtuelna trka MotoGP šampionata, u kojoj smo dobili i novog, trećeg pobednika, i to u samoj završnici trke, nakon potpunog haosa na startu!

I ova, treća virtuelna trka MotoGP šampionata, koja se „vozila“ na stazi Jerez – Angel Nieto, donela je pregršt uzbuđenja, pre svega na startu, gde je u prvoj krivini, zbog nekih „nestrpljivih“ takmičara, pola vozača završilo u šljunku, uključujući i Mavericka Vinalesa.

Najbolje se snašao Bagnaia, koji je poveo i ponovo pokazao da je izuzetno vešt u PlayStation igricama, a u stopu ga je pratio Alex, ali i Marc Marquez, koji se dobro držao u početnoj fazi trke. Quartararo je još jednom pokazao da je izuzetno brz, ali da je „kralj padova“, te je gotovo svaki pokušaj preticanja završio padanjem i „propadanjem“ kroz poredak.

S druge strane, Vinales je bio uporan kao nikada, te je nakon početnog haosa, uspeo da se probije kroz poredak, prvo do trećeg mesta, a kada je mlađi Marquez napravio grešku i pao, i do druge pozicije, na kojoj je bio do tri kruga pre kraja.

Tada, inače odlični Bagnaia pravi potpuno nekarakterističnu grešku, pada i gubi ne samo lidersku, već i drugu poziciju, čime je Vinalesu otvoren put ka prvoj „virtuelnoj“ pobedi, nakon što se na prošloj trci u Austriji morao zadovoljiti drugim mestom u finalnom duelu, upravo sa Bagnaiom.

U Moto3 trci, trijumfovao je Gabriel Rodrigo, koji je imao više sreće u duelu sa Raulom Fernandezom, tada vodećim, koji je nakon „kontakta“ pao i završio kao treći, iza drugoplasiranog Albert Arenasa.

Što se tiče Moto2 kategorije, velika bitka vodila se između Lorenza Baldassarrija i Luce Marinija, gde je Rossijev polubrat „izvukao deblji kraj“ – pao i na kraju trku završio kao četvrtoplasirani. Nakon toga, Baldassarri je trku rutinski priveo kraju, ispred Jake Dixona i Bo Bendsneydera.

Đorđe Pavićević/TopSpeed