MotoGP Virtual Race 2: Bagnaia i Vinales do linije cilja! (VIDEO)

Juče je održana druga virtuelna trka MotoGP šampionata, koja se vozila na stazi Red Bull Ring u Austriji, a pobednik je bio Francesco “Pecco” Bagnaia, nakon dramatične borbe u poslednjem krugu sa Maverickom Vinalesom!

Budući da globalna pandemija koronavirusa i dalje ne jenjava, ljubiteljima MotoGP šampionata ostalo je jedino da svoje omiljene timove i vozače prate putem tzv. virtuelnih trka koje su nedavno počele da se održavaju svakog drugog vikenda.

Ovaj put, na redu je bila trka u Austriji, na stazi Red Bull Ring, na kojoj je nastupilo 10 MotoGP vozača, uključujući i Valentino Rossija, koji nije učestvovao na premijernoj trci u Mugellu, a pojavili su se i fabrički i test vozač Ducatija – Danilo Petrucci i Michele Pirro.

Nakon petominutnih kvalifikacija, u kojima je „Pecco“ Bagnaia bio najbrži, a Rossi najsporiji, deseti, usledio je start trke i, naravno, baš kao i u Mugellu, pravi karambol već u prvoj krivini, gde je prvo pao Alex Marquez, kojeg su ostali pokušali da izbegnu, a odmah iza njega, pali su i Rossi, Petrucci i Rabat.

Početni haos je najbolje iskoristio Takaaki Nakagami, da povede trku, ali su ga ubrzo sustigli pravi „gejmeri“ Bagnaia i Vinales, a zatim i braća Marquez, sa kojima je srčani Japanac imao žestoke okršaje, uključujući i sudaranja i padove!

Na drugoj strani „karavana“, Rossi se u svom stilu, nakon „kolektivnog“ pada u prvoj krivini, lagano probijao kroz poredak, rizikujući malo, ali držeći solidan tempo, čime je u jednom trenutku, na krug pre kraja, uspeo da stigne do pete pozicije. No, u želji da stigne Petruccija, Rossi je pao, nakon čega ga je obišao Quartararo, a u poslednjoj krivini poslednjeg kruga, u duelu sa Danilom, Rossi je izvukao deblji kraj i ponovo pao, ostavši bez šestog mesta.

Quartararo, uvek brz, ali i često na asfaltu, van motocikla (uz Tito Rabata, verovatno sa najvećim brojem padova na ovoj trci), na kraju se domogao petog mesta, iako je po tempu imao potencijal da se bori ne samo za pobedničko postolje, već i za pobedu.

U poslednji krug ušli smo u pravu dramatičnu završnicu, gde su Vinales, koji je na kratko preuzeo vođstvo, i Pecco vodili ljutu bitku, sve do linije cilja, kojom je Italijan prošao sa svega par hiljaditinki prednosti. Mora se priznati da je ovih 10 krugova donelo zaista pregršt uzbuđenja i zabave, i da bi bio pravi potez da se „virtuelni“ šampionat, kao jedna vrsta uvertire u pravu trku, nastavi i kada, nadamo se, startuje MotoGP sezona.

Get set for more! The #StayAtHomeGP

Đorđe Pavićević/TopSpeed