MotoGP U PROBLEMU: Otkazani i Silverstone i Phillip Island!

Iako ovogodišnja sezona još uvek nije počela, otkazivanje trka se nastavlja te smo od danas „kraći“ za još dve manifestacije

Planovi Dorne za ovogodišnju MotoGP sezonu očigledno će ponovo morati da se menjaju jer je upravo stigla vest da se ove godine neće održati ni trka u Velikoj Britaniji, na stazi Silverstone, niti uvek zanimljiva trka u Australiji, na Phillip Islandu.

To ujedno znači i da će ovo biti prvi put u istoriji MotoGP (FIM) šampionata, dugoj više od 70 godina, da se neće održati Velika nagrada Velike Britanije, bilo na stazi Silverstone, Donington Park ili nekoj trećoj. Takođe, Phillip Island je već decenijama regularna trka u kalendaru, koja uvek obiluje preticanjima i uzbuđenjima.

Prema prvobitnom planu, VN Velike Britanije na stazi Silverstone trebalo je da se održi od 28. do 30. avgusta, dok je VN Australije na Phillip Islandu bila predviđena za kraj sezone, od 23. do 25. oktobra. Međutim, organizatori su već sad „procenili“ da se neće steći uslovi za bezbedno održavanje ova dva Grand Prix.

Time najveća nada održavanju šampionata ostaju trke na evropskom tlu, pre svega Španiji, gde će se voziti i po dve trke uzastopno, dok su neke prekookeanske manifestacije za sada i dalje „odložene“, odnosno postoji mogućnost njihovog održavanja pod određenim okolnostima.

Đorđe Pavićević/TopSpeed