MotoGP TRANSFERI: Petrucci u Tech3, Oliveira u fabrički KTM, Espargaro u Hondu!

Sinoć je iz MotoGP ogranka kompanije KTM stigla i zvanična potvrda o novim vozačima u fabričkoj, ali i satelitskoj Tech3 ekipi

Kao što se i nagađalo već nekoliko dana unazad, Danilo Petrucci ipak ostaje u MotoGP šampionatu, i to kao novi vozač KTM-a, s tim što umesto u fabričku ekipu, kako se očekivalo, Danilo stiže u satelitski Tech3 tim, gde će drugi vozač biti Iker Lecuona.

Dosadašnji član KTM Tech3 ekipe, Miguel Oliveira dobio je „unapređenje“ i dolazi u fabrički KTM tim, uz Brad Bindera, i to na mesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je i definitivno potvrđeno da Pol Espargaro odlazi iz ekipe, najverovatnije u Repol Hondu, odakle se čeka zvanična potvrda.

Time se donekle „zatvara“ jedno „kolo“, ali se otvaraju druga pitanja, poput onog gde će Alex Marquez nastaviti karijeru, budući da na Repsol Hondi RC213V nije odvozao niti jednu trku (osim virtuelnih!). To se svakako neće dopasti ni njegovom bratu, Marcu, koji je potpisao ugovor na četiri godine, između ostalog, i zbog toga.

Po nekim neproverenim informacijama, postoji mogućnost da Cal Crutchlow, kojem ugovor ističe na kraju ove godine, objavi svoje „penzionisanje“, nakon čega bi Alex Marquez prešao u LCR Hondu, dok se prema drugim informacijama, to mesto čuva upravo za Pol Espargara.

U svakom slučaju, sezona koja još nije ni počela, sa sobom je donela pregršt „kombinacija“, nepredviđenih transfera, a ne treba zaboraviti ni to da dve velike zvezde – Valentino Rossi i Andrea Dovizioso, još uvek nisu potvrdili svoj angažman za narednu sezonu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed