MotoGP Losail TESTOVI: Zagrevanje do usijanja!

Danas se u Kataru završavaju drugi predsezonski testovi, koji ulaze u svoj treći dan, nakon kojih bi, dve nedelje kasnije, trebala da počne MotoGP sezona

Drugi predsezonski testovi, ponovo na stazi Losail u Kataru, danas ulaze u svoj finalni, treći dan, koji bi trebao da nam da jasniju sliku o tome gde su timovi stigli što se tiče priprema za početak sezone, kao i ko se od vozača najbolje snašao na svojoj mašini.

Nakon drugog dana, bilo je jasno da je Yamaha izgleda opet vrlo ubedljiva, barem kad je početak sezone u pitanju, jer su se na prve tri pozicije našli Vinales, Morbidelli i Quartararo, sva trojica relativno blizu jedan drugog po vremenima.

Nešto slabije plasiran, osmi, bio je četvrti, ali i dalje najpopularniji vozač Yamahe, Valentino Rossi, koji je, ruku na srce, značajno napredovao u odnosu na prvi dan testiranja, a naročito u odnosu na prve testove od pre nedelju dana, kada je tavorio na dvadeset i nekoj poziciji.

Svoju brzinu na Ducatiju pokazao je i Bagnaia, sa četvrtim vremenom, dok se Aleix Espargaro i dalje dobro drži sa Apriliom, na petoj poziciji. Tandem Suzukija, Mir i Rins, postigli su šesti i sedmo vreme, deveti je bio Zarco na Pramac Ducatiju dok je u prvih deset stigao i Pol Espargaro na Repsol Hondi.

Testovi na stazi Losail počinju danas u 12 časova po srednjeevropskom vremenu, a završavaju se u 19h. Nakon toga, MotoGP timove čeka odmor i sumiranje rezultata sve do prvog trkačkog vikenda, ponovo na stazi Losail, 28. marta.

Đorđe Pavićević/TopSpeed