MotoGP KOMBINACIJE: Espargaro u Hondu, Petrucci u KTM!?

Ovogodišnja MotoGP sezona nije još ni počela, a ugovori za narednu sezonu već se uveliko prave i potpisuju

Ako sve ostane kako treba, ovogodišnja MotoGP sezona startovaće sredinom jula trkom za Veliku nagradu Španije, na stazi Jerez, na kojoj će se odmah i narednog vikenda voziti „repriza“. No, i pored toga što šampionat još nije startovao, „prelazni rok“ je odavno aktuelan, a sa njim i sklapanje novih ugovora.

Ono što se najviše čeka jeste „odgovor“ Rossija da li će naredne sezone voziti za Petronas Yamahu ili ipak odlučiti da se „penzioniše“. Drugi važan ugovor trebalo bi da potpiše Dovizioso, koji i dalje nije našao „zajednički jezik“ sa Ducatijem i za kojeg postoji mogućnost da ili pređe u drugu ekipu, ili se „penzioniše“.

Negde se čak pronela vest da u Borgo Panigale ozbiljno razmišljaju, da u tom slučaju, pokušaju da u ekipu vrate Jorge Lorenza, koji je trenutno test-vozač Yamahe, ali koji ove sezone neće dobiti priliku da vozi jer su Dorna i FIM doneli odluku da ove godine wild-card vozači ne učestvuju.

Doviziosoov sada već bivši kolega, Petrucci, definitivno odlazi iz italijanske ekipe i na njegovo mesto stiže Jack Miller, a kako se „šuška“, ipak postoji mogućnost da ostane u MotoGP, i to ne u timu Aprilia Gresini Racing, umesto Iannonea, već najverovatnije u fabričkoj KTM ekipi!

Naime, iako je krenulo gotovo kao šala, sve su ozbiljnije priče da Pol Espargaro odlazi iz austrijske ekipe, i to, ni manje, ni više već u fabričku Honda Racing Repsol, gde bi već naredne sezone trebalo da pravi društvo starijem Marquezu!

Nije poznato zbog čega bi se Honda odrekla usluge Alexa Marqueza kada momak nije još odvozao niti jednu trku zbog već poznate situacije oko pandemije, a poseban problem nastaje na relaciji Alberto Puig – Marc Marquez, budući da Marc svakako neće gledati sa odobravanjem na ovakav potez rukovodstva Honde.

Đorđe Pavićević/TopSpeed