MotoGP Doha: Ducati nemilosrdan!

Ovog vikenda vozi se druga trka MotoGP sezone, na istoj stazi Losail, kao i pre nedelju dana, a nakon prvih slobodnih treninga u petak, jasno je da će glavnu reč voditi Ducati, uz poneku Yamahu

Niže temperature tokom popodnevnih (noćnih) treninga, slične onim koje se očekuju i za kvalifikacije i trku, očigledno pogoduju Ducatiju, čiji su vozači opet dominirali na stazi Losail, sa četiri najbolja vremena u prvih pet.

Miller je bio dominantan ispred Bagnaie, praćen Zarcoom i Martinom, a jedini koji je uspeo koliko-toliko da ostane u granicama ispod pola sekunde jeste Fabio Quartararo na Yamahi, sa četvrtim vremenom. Njegov timski kolega i pobednik prve trke, Vinales, jedva je u finišu FP2 uspeo da uđe u prvih 10 i izbegne Q1.

To, s druge strane, nije pošlo za rukom Rossiju, koji je i pored dobrih vremena u finišu FP2, puno gubio u trećem sektoru i morao da se zadovolji tek 14. vremenom. Franco Mordbidelli je sedmom pozicijom ušao direktno u Q2, ali se problemi sa motociklom nastavljaju, ovaj put sa gustim dimom iz oba otvorena agregata.

Slična sudbina kao i Rossija, čeka aktuelnog šampiona Mira, koji je bio tek 13. dok je Rins uspeo da se izbori za osmo mesto. Zapravo, svima i dalje ostaje šansa u FP3, ali imajući u vidu da su vremena po danu barem za sekundu sporija u odnosu na večernji termin, gotovo je izvesno da će ovakav poredak ostati.

Odličan je opet bio Aleix Espargaro sa šestim vremenom, a dobar deo FP2 je držao i lidersku poziciju sa zaista dobrim rezultatom. Jednako prijatno iznenađenje jeste Stefan Bradl na Hondi, koji je ostvario deseto vreme i možda uspeo da se plasira u Q2.

Treći slobodni trening FP3 vozi se danas, od 14.15 do 15.00 časova, dok su kvalifikacije zakazane za 19.00 po našem vremenu, odmah nakon četvrtog slobodnog treninga FP4, koji tradicionalno već služi za proveru setapa za trku.

Đorđe Pavićević/TopSpeed