MotoGP BORBA ZA OPSTANAK: Danilo Petrucci odlazi iz Ducatija!

Nakon što je Jack Miller potvrđen kao novi vozač fabričke Ducati ekipe za 2021. godine, sada stiže i vest da Danilo Petrucci odlazi iz Ducati Corse, a pitanje je da li će ostati u MotoGP

Iako MotoGP sezona još uvek nije startovala, velike promene se dešavaju kada je reč o vozačkim postavama za narednu sezonu, te smo pre nekoliko dana dobili potvrdu da Jack Miller prelazi iz Pramac Racing u Ducati Corse, dok je sada poznato i to da mu Danilo Petrucci naredne sezone neće biti timski kolega.

Naime, Petrucci je potvrdio da za njega nema mesta u fabričkoj Ducati ekipi, i pored toga što sa Doviziosoom pregovori još uvek traju i što postoji šansa da ni on naredne sezone ne bude na Desmosedici mašini jer, kako se “šuška”, Doviju se nudi novi ugovor sa četiri puta manjim iznosom nego li do sada.

Za sada nije poznato gde će Petrucci otići... Neki spominju “povratak” u Pramac Racing, na Millerovo mesto, drugi pak odlazak u redove Aprilie, dok je treća opcija odlazak iz MotoGP šampionata i angažman u Ducati ekipi u okviru WSBK šampionata.

Podsetimo, Danilo Petrucci je prošle godine zamenio Jorge Lorenza, koji je iz Ducatija “oteran” u Hondu, a na trci za VN Italije, na stazi Mugello, u velikom troboju sa Doviziosoom i Marquezom, uspeo je da ostvari svoju prvu i do sada jedinu MotoGP pobedu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed