MISTERIJA REŠENA: Sebastian Vettel prelazi u Aston Martin!

Nakon što je sinoć Sergio Perez potvrdio da naredne sezone neće voziti za Racing Point, sada stiže i potvrda da će Sebastian Vettel biti novi član ekipe koja će se zvati Aston Martin

Meksikanac Sergio Perez sinoć je saopštio da naredne sezone neće voziti za tim Racing Point, iako sa njima ima validan ugovor do 2022. godine, što je odmah otvorilo vrata špekulacijama da je upražnjeno mesto namenjeno Sebastianu Vettelu, koji ove godine odlazi iz Ferrarija.

Svega par sati kasnije, i od Vettela stiže potvrda da je postignut dogovor o „višegodišnjem angažmanu“ sa ekipom Racing Point F1, odnosno Aston Martin F1, kako će se tim zvati od naredne godine. Za sada detaljnijih informacija nema, ali se pretpostavlja da je ugovor „dugačak“ barem naredne dve sezone.

Time je završena saga o Vettelovom angažmanu, budući da se prvo spominjala ekipa Mercedes, a nakon što je Bottasu produžen ugovor, doduše samo za godinu dana, bilo je čak priča da bi Nemac mogao da ode iz Formule 1. Naredne sezone, Aston Martin će koristiti Mercedesove pogonske jedinice i dobar deo tehnologije bolida.

Što se Pereza tiče, njemu su opcije sada limitirane, no imajući u vidu njegovu želju da ipak ostane u F1, šansu će verovatno potražiti u Alfa Romeo ili Haas ekipi, koje su najavile da još nemaju „cementirane“ ugovore sa svojim vozačima.

Đorđe Pavićević/TopSpeed