METAK IZ BOLONJE: Ducati predstavio MotoGP „mašinu“ za ovu sezonu (VIDEO)

Ducati je u svom sedištu, u Bolonji, javnosti predstavio motocikl GP20 za MotoGP sezonu 2020, zajedno sa već poznatim vozačima

Kraj januara i početak februara, u MotoGP svetu, obično su rezervisani za predstavljanje motocikala za predstojeću sezonu, a ove godine, Ducati je prvi izašao sa svojom “mašinom” GP20, u koju polaže velike nade da će se ravnopravnije suprotstaviti Hondi i Marquezu, nego li prošlogodišnja specifikacija.

Livreja motocikla ostala je manje-više ista, sa gotovo istim sponzorima, s tim što je veliki logo Mission WinNow sada ispisan crnom bojom. Na prednjem delu “oklopa” ističu se karbonska “krila”, dok se na prednjem točku nalazi usmerivač vazduha.

Naravno, i pored činjenice da je u pitanju GP20, ovo je ipak “prezentacioni” motocikl, dok ćemo pravi izgled sa svim “detaljima” imati priliku da vidimo tek na prvim testovima u Sepangu, u Maleziji, koji počinje 7. februara.

LIVE from Palazzo Re Enzo in Bologna (Italy), the 2020 MotoGP Ducati Team Presentation. #ForzaDucati

Prema specifikacijama koje je Ducati objavio, GP20 pokreće V4 agregat od 1000 ccm, koji oslobađa preko 250 konjskih snaga, dok maksimalna brzina prelazi 350 km/h. Za izduvni sistem je angažovan Akrapovič, Brembo je “potpisao” kočnice, Shell Racing V-Power je zvanično gorivo, a ulje Shell Advance Ultra 4.

Što se samog Ducati tima tiče, vozačka postava ostaje ista – Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci, Luigi Dall’Igna je na čelu Ducati Corse ogranka, Davide Tardozzi je šef ekipe, dok je CEO Ducati Motor kompanije i dalje Claudio Domenicali.

Đorđe Pavićević/TopSpeed