METAK IZ BOLONJE: Ducati predstavio GP21 za predstojeću MotoGP sezonu!

Prvi proizvođač koji je predstavio svoj motocikl za narednu sezonu jeste Ducati, koji je za ovu sezonu dobio i potpuno novu vozačku postavu

Čekajući prve predsezonske testove u Kataru, budući da su oni u Sepangu otkazani zbog trenutne situacije sa pandemijom, polako nam se predstavljaju i prvi novi motocikli za MotoGP sezonu 2021.

Prva fabrička ekipa koja je predstavila svoju mašinu jeste Ducati, koja u ovu sezonu ulazi i sa potpuno novom vozačkom postavom, koja je „stasala“ iz satelitske Pramac Racing ekipe.

Australijanac Jack Miller i Italijan Francesco Bagnaia braniće boje Ducatija, koji je dobio i novog glavnog sponzora u vidu brenda Lenovo. Zajedno sa vozačima, u fabričku ekipu je prešao i dobar deo pratećih inženjera.

Što se tiče pomenutog Pramac Racing, na upražnjena mesta Millera i Bagnaie, došli su Johann Zarco (iz Avintia Esponsorama Racing), a iz Moto2 šampionata Jorge Martin.

Treća „privatna“ ekipa Ducatija, Avintia Racing, dobila je najbolje vozače Moto2 klase – tu su sada šampion Enea Bastianini, kao i vicešampion Luca Marini, koji su nedavno predstavili svoje „mašine“ za sezonu 2021.

Đorđe Pavićević/TopSpeed