MENJAŽA: Lewis Hamilton na MotoGP „mašini, a Valentino Rossi u Mercedesu F1!

Naredne nedelje, 9. decembra, u organizaciji kompanije Monster Energy, Lewis Hamilton i Valentino Rossi „menjaće“ svoje takmičarske mašine i oprobati se na dva, odnosno četiri točka

Lewis Hamilton važi za velikog ljubitelja motocikala, a na trkama F1, često se može videti na svojoj MV Agusti LH44. Jednako veliki fan automobila je i Valentino Rossi, kojem F1 nije nimalo strana, budući da je svojevremeno imao priliku nekoliko puta da testira bolid Ferrarija, a nastupio je par puta i u WRC-u, i to veoma uspešno, a višestruki je pobednik Monza Rally Show.

Ovog puta, aktuelni šestostruki F1 šampion i devetostruki MotoGP šampion, „zameniće“ svoje mašine i isprobati ih na stazi Ricardo Tormo u Valensiji. Iza ovog atraktivnog događaja stoji kompanija Monster Energy, čiji su i Hamilton, i Rossi „klijenti“.

Hamilton će moći da vozi aktuelnu Yamahu M1 iz 2019. godine, s tim da će Michelin pneumatici morati da budu drugačiji, najverovatnije iz Superbike serije, dok će Rossi morati da se zadovolji Mercedesom W08 iz 2017. budući da je prema pravilima, „potrošen“ broj nastupa bolida u skladu sa aktuelnim tehničkim pravilima.

Nažalost, ovaj događaj održaće se bez publike, „iza zatvorenih vrata“, ali ćemo najverovatnije ubrzo imati priliku da uživamo u najinteresantnijim scenama ove interesantne „menjaže“.

Đorđe Pavićević/TopSpeed