KULA OD KARATA: Odložena i MotoGP trka u Argentini, sezona počinje u maju!

Dan nakon što je odložena MotoGP trka u Americi, na stazi COTA u Teksasu, a Argentina trebala da bude prva trka šampionata, stiže vest o odlaganju i argentinskog Grand Prix!

Kalendar sportskih takmičenja bukvalno se menja iz dana u dan, naravno, sve usled globalne pandemije Korona virusom, zbog kojeg su brojne manifestacije otkazane ili odložene za kasnije termine tokom godine.

Juče je Dorna saopštila da će se VN Amerike održati krajem godine, te da bi Argentina trebala da bude „prvenac“ kada je reč o MotoGP klasi, međutim, već krajem dana, stigle su vesti o odlaganju i ove trke, za novembar.

To znači da je, barem za sada, predviđeno da prva trka MotoGP sezone (izuzimajući onu „polovičnu“ u Kataru) bude na stazi Jerez, u Španiji, koja je planirana za 3. maj ove godine. Naravno, sve ovo pod pretpostavkom da pandemija Korona virusa bude u opadanju krajem marta i tokom aprila.

Premeštanjem trka za VN Amerike i VN Argentine u novembar, izmenjen je i dosadašnji ustaljeni raspored te će nakon trke u Maleziji, na stazi Sepang, dve nedelje kasnije uslediti trka u Teksasu, zatim odmah narednog vikenda u Argentini, a svega sedam dana kasnije, i finale sezone u Valensiji, koja je pomerena na 29. novembar.

Đorđe Pavićević/TopSpeed