KRAJ SARADNJE: Johann Zarco napušta KTM!

Samo dan nakon trke na “domaćem teneru” u Austriji, na Red Bull Ringu, iz fabričke ekipe KTM-a stiže vest da Johann Zarco i KTM prekidaju saradnju na kraju sezone!

Kako je najavljeno, ovo je “zajednička” odluka ekipe i francuskog vozača, budući da su ove sezone rezultati u potpunosti izostali i da je, osim treće startne pozicije, na vlažnoj stazi u Brnu, Zarcoov najbolji domet tek deseto mesto.

Francuzu nije u korist išla ni činjenica da je Pol Espargaro gotovo redovno uspevao da se probije u Q2 kvalifikacije, te da se tokom čitave sezone, a naročito nekoliko poslednjih trka, gotovo ravnopravno bori sa konkurentima za pozicije od 6. do 10. mesta.

Zarco, koji je imao dvogodišnju ugovor sa austrijskom ekipom, najavio je da postoji mogućnost da čak ni ovu sezonu ne odvoza do kraja, a njega bi u tom slučaju zamenio drugi test vozač Mika Kallio. Prvi test vozač, Dani Pedrosa, za sada nije izrazio želju da se vrati trkama.

Budući da je ostalo vrlo malo slobodnih mesta u MotoGP “karavanu”, zaista je pitanje gde bi Zarco mogao da ode. Svojevremeno je, dok je bio na Tech3 Yamahi, imao opciju da pređe u Repsol Hondu, a da li ponovo postoji šansa, sve zavisi od odluke Lorenza da li će ostati u Hondi ili odlučiti da se vrati u Ducati.

Đorđe Pavićević/TopSpeed