JOŠ JEDNA ZVEZDA: Jenson Button ulazi u Extreme E šampionat!

Nakon Lewisa Hamiltona, koji je osnovao sopstveni tim za Extreme E šampionat, istim koracima je krenuo još jedan britanski F1 vozač, Jenson Button, koji će ove sezone i voziti za svoju ekipu

Ako ćemo suditi po broju poznatih vozača koji će učestvovati u predstojećem Extreme E šampionatu, bilo kao vlasnici timova ili vozači, onda se čini da je pred nama više nego zanimljiva sezona i takmičenje potencijalno zanimljivije od WRC-a.

Nakon što je Lewis Hamilton osnovao svoj Extreme E tim, za koji će voziti i legenda relija, Sebastien Loeb, i Jenson Button je krenuo sličnim putem, osnivajući JBXE Racing ekipu, a umesto angažovanja nekog poznatog imena (timski kolega mu mora biti pripadnica lepšeg pola), bivši F1 šampion će i sam voziti Extreme E trke.

Podsetimo, Button je nakon odlaska iz F1 2017. godine, već naredne sezone osvojio titulu u japanskom Super GT šampionatu, učestvovao u LMP1 klasi FIA WEC šampionata, a nedavno se vratio u Williams F1, ekipu u kojoj je započeo F1 karijeru, ali samo kao savetnik.

Đorđe Pavićević/TopSpeed