JOŠ I KORONA: Čak 6 članova Yamaha MotoGP tima u izolaciji zbog COVID-19!

Neposredno pred odlazak za Le Mans, na trku MotoGP šampionata, jedan od inženjera Yamaha MotoGP tima bio je pozitivan na COVID-19, a zbog toga, i ostalih pet inženjera je u samoizolaciji, uključujući i šefa M1 projekta Takahiro Sumija

Da je i pored čudne MotoGP sezone, mnogo toga i dalje „klimavo“ i nepredvidivo, budući da se COVID-19 ponovo širi, potvrđuje i vest da je šest članova Yamahine tehničke ekipe u samoizolaciji zbog moguće infekcije koronavirusom nakon što je PCR testom zaraza otkrivena kod jednog od inženjera.

Ostalih pet inženjera je za sada negativno, čak i nakon ponovljenog testa, ali je iz predostrožnosti, odlučeno da oni ostanu u Andori, koja se ove sezone koristi kao svojevrsna baza, zbog problema oko putovanja usled pomenutog koronavirusa.

Među samoizolovanim Yamahinim inženjerima nalazi se i Takahiro Sumi, šef projekta YZR-M1, koji je početkom prošle godine „regrutovan“ iz drugog Yamahinog moto ogranka, kako bi pripomogao rešavanju nagomilanih problema u MotoGP ekipi nakon loših rezultata 2017. i 2018. godine.

Pomenuti tim, na čelu sa Sumijem, biće konstantno na direktnoj online vezi sa ostatkom ekipe koja je u Francuskoj, a za sada, na sreću, u MotoGP klasi nema vozača koji su morali da propuste trke zbog zaraze koronavirusom. Podsetimo, Jorge Martin iz Moto2 propustio je dve trke u Misanu upravo zbog COVID-19.

Đorđe Pavićević/TopSpeed