IZ NJIHOVOG UGLA: On-board snimci Rossija i Hamiltona iz Valensije (VIDEO)

Dve nedelje dana nakon što su Valentino Rossi i Lewis Hamilton zamenili svoje trkačke mašine na stazi u Valensiji, objavljeni su i tzv. on-board snimci iz kokpita Mercedesa W08, odnosno sa Yamahe M1

Jedan od sportskih događaja koji je obeležio decembar, a može se reći i celokupnu post-sezonu 2019 jeste i egzibiciona „menjaža“ Valentina Rossija i Lewisa Hamiltona u Valensiji, na stazi Ricardo Tormo.

O tome smo već u dva navrata pisali, a sada su se pojavili i zvanični on-board snimci vožnje Rossija u Mercedes-AMG W08 F1 bolidu, kao i Hamiltona na Yamahi YZR-M1.

Incredible onboard footage as Valentino Rossi takes the wheel of the Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, for a lap of the Circuit Ricardo Tormo, Valencia | #LH44VR46 | Nine-time Motorcycle World Champion Valentino Rossi takes the wheel of the Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ for a lap of the Circuit Ricardo Tormo, when on the same day Lewis Hamilton got the opportunity to ride Valentino’s Yamaha YZR-M1 MotoGP machine.

Takođe, jedan od inženjera Mercedesa prokomentarisao je i vožnju Rossija, navodeći da je ona bila više nego profesionalna, te da je „Doktor“ krenuo sigurno, te da se postepeno ubrzavao sve do poslednjeg kruga.

Amazing onboard footage as Lewis Hamilton pilots Valentino Rossi’s Yamaha YZR-M1 for a lap of the Circuit Ricardo Tormo, Valencia | #LH44VR46 | As part of the ride swap between two legends of motorsport, Lewis Hamilton took Valentino Rossi’s 2019 MotoGP Yamaha out for multiple laps at the Circuit Ricardo Tormo as Valentino got the opportunity to drive the 2017 Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+.

Ubrzo je postigao odlične rezultate što se tiče kasnog kočenja, ulaska u krivine i izlaska iz sporih krivina, te da je jedino nešto veći zaostatak za Hamiltonom imao u brzim krivinama, što je i očekivano.

Đorđe Pavićević/TopSpeed