IPAK PROGLAŠEN KRIVIM: Andrea Iannone suspendovan na 18 meseci zbog dopinga!

Iako su mnogi smatrali da će se Andrea Iannone “izvući” nakon što je na testiranju prošle godine bio pozitivan na nedozvoljene supstance, vozač Aprilie je ovih dana dobio suspenziju od čak 18 meseci!

Oni koji pažljivije prate MotoGP, svakako već znaju da je kod Andree Iannonea 3. novembra 2019. godine, nakon trke na stazi Sepang, tokom testiranja pronađena nedozvoljena supstanca Drostanolone Metabolite, zbog koje je italijanski vozač privremeno suspendovan do saslušanja od strane Disciplinarnog suda FIM i definitivne odluke.

A ovih dana, saopštena je i zvanična presuda po kojoj je Andrea Iannone proglašen krivim za korišćenje nedozvoljenih sredstava, te su mu automatski izbrisani i svi rezultati sa trka u Sepangu i nakon toga, u Valensiji 2019. godine, a izrečena mera neučestvovanja na trkama do 16. juna 2021. godine.

To znači da će, ukoliko se Italijan ne bude žalio, odnosno ukoliko žalba ne bude usvojena, biti praktično dve MotoGP sezone odsutan, što automatski znači i da je njegova dalja karijera u “kraljevskoj” klasi pod velikim znakom pitanja.

Sve ovo ne bi bilo toliko čudno da sam sud nije usvojio primedbu da nije bilo namere u korišćenju nedozvoljenih sredstava te da je nedozvoljen nivo steroida najverovatnije potekao od unosa “zagađene” hrane tokom trkačkog vikenda u Maleziji. Zbog toga su i u timu Aprilia šokirani ovom odlukom, na koju će se, gotovo sigurno, žaliti.

Đorđe Pavićević/TopSpeed